Lezitali Tarifler

Lezita Nugget’lı Yeşil Salata

Salata malzemesini yıkayıp süzün. Kağıt havlu ile veya salata kurutucu ile kurulayın. Hepsini...

Lezita Et Entegre Tesisleri ve Üretim Süreci

Türkiye’nin en son teknolojilere sahip, en hijyenik et entegre tesisi…

İzmir’in Kemalpaşa Bağyurdu beldesinde 59.000 m2 kapalı alan üzerinde kurulu, saatte 24.000 adet kesim kapasitesine sahip Lezita Et Entegre Tesislerinde taze ve dondurulmuş piliç eti ürünlerinden şarküteriye, köftelerden, çıtır kaplamalı ürünlere, burgerden dönere kadar pek çok çeşit ürün tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır.

Lezita Et Entegre Tesisi ABALIOĞLU entegrasyonunun son halkasını oluşturmaktadır. Abalıoğlu damızlık çiftliklerinde yetiştirilmiş damızlık tavuklarından elde edilen yumurtalar, sıkı bio güvenlik kurallarının uygulandığı kuluçkahanelerde barındırılmaktadır. 21 günün sonunda yumurtadan çıkan civcivler sözleşmeli çiftliklerimize gönderilmektedir. Tüm bio güvenlik önlemlerinin veteriner hekimler tarafından alındığı ve hijyenin en üst seviyede tutulduğu bu çiftliklerde ABALIOĞLU yemleriyle beslenen civcivler 42 gün sonunda büyümelerini tamamlarlar. Özel araçlarla Lezita et Entegre tesisine ulaştırılan piliçler veteriner hekimler tarafından ön kontrolleri yapıldıktan sonra kesime alınırlar. AB kriterleri doğrultusunda faaliyet gösteren tesis her noktada bio güvenlik önlemlerini en üst seviyede uygulamaktadır.. Lezita’nın önemli üstünlüklerinden biri hava soğutma sisteminin kullanılmasıdır. Kuru ve sterilize edilmiş hava ile soğutulmuş özel hava koridorlarında piliçler 3 saat boyunca bekletilerek sıcaklıklarının 0 ila 4ºC’ye düşürülmesi sağlanır. Böylece piliç karkaslarının birbirleriyle temas etmesi ve piliç etinin neminin yükselmesi engellenir ve hijyen sağlanır. Piliçler hava ile soğutulması nedeniyle, su ile soğutulanlara göre, %2-3 daha az pişirme firesi verir.

Lezita Et Entegre Tesisleri ve Üretim Süreci

Lezita’nın sahip olduğu son teknolojilerin sağladığı bir diğer ayrıcalık da soğutulan ve el değmeden parçalama hattına geçen karkasların röntgen kamera sistemi ile tek tek kontrol edilmesidir. Her bir pilicin görüntüsü, kameranın hafızasında tanımlı resimler ile karşılaştırılmakta, bütün ürünleri kalitesine göre ayırmakta ve bu tanımlamaya uygun olmayan piliçler ayrılmaktadır.

Lezita parçalama hattı tamamen bilgisayara verilen iş emirleri ile otomatik olarak çalışmaktadır. Piliçler, sensorlar aracılığıyla ağırlıklarına göre ayrılırlar. Piliç parçaları uzman ekip tarafından denetlenerek paketlenmektedir. Saatte 24.000 adet piliç kesebilme kapasitesine sahip olan tesiste ilk asımdan kesime ve paketlemeye kadar tüm parçalar bilgisayar kontrollü olarak hazırlanmaktadır. Aynı hat üzerinde kurulu olan hassas tartım sistemleri ile müşterilerinin talebine göre istenilen adette ve gramajda el değmeden birbirinden 2 gramlık sapmalarla standart ağırlıkta üretilebilmektedir..

Tüm üretim alanlarının sıcaklığı Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak 12ºC’nin altında tutulmakta ve sıcaklık dereceleri bilgisayar sistemleri ile kontrol edilmektedir. Lezita’da ambalajlanan ürünler taşıyıcı bant sistemi ile sevkıyat depolarına gönderilmektedir. 10.000 m2 depo alanına sahip Lezita Fabrika’dan, soğutmalı araçlar ile Türkiye’nin Dört bir yanına günlük sevkiyat yapılmaktadır.

Lezita İleri İşlenmiş Üretim Tesisi

İleri İşlenmiş Ürünler Grubu, modern ve son teknolojiler ile donatılmış Lezita ileri işlenmiş ürün bölümü’nde çıtır kaplamalı pratik ürünlerden köftelere, şarküteri ürünlerinden, geleneksel döner ürünlerine kadar bir çok seçenek el değmeden üretilmekte ve tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır.

Hijyenik ve sağlıklı malzemelerden üretilen bu ürünler, üretimin her aşamasında uzman Gıda Mühendisleri tarafından kontrol geçirilmektedir. Lezita Et Entegre Tesisi'nde bütün ve parça piliç eti üreti dışında son teknolojiye uygun makineler ile donatılmış ileri işlenmiş bölümü'nde sosis, salam, sucuk, jambon gibi şarküteri ürünleri yanında schnitzel, nugget, cordon bleu, döner ve köfteler gibi pratik ürün grubundaki ürünlerde üretilmektedir.  Nugget, Schnitzel, Cordon Bleu ve Piliç Jambon dışındaki ürünlerde piliç eti ile birlikte dana ve kuzu eti de bulunmaktadır. Ürünlerde kullanılacak etler ve diğer yardımcı malzemeler Lezita Proses Kontrolü'nde görevli Gıda Mühendisleri tarafından kontrol edildikten sonra üretim hattına alınır. Etler ve baharatlar, reçetesine göre ön hazırlık bölümünde karıştırılırlar.

Pratik ürünler için hazırlanan karışımlar, kaplama hattına alınırlar ve formlama makinelerinde ürünlere şekilleri verilir. Nugget, Schnitzel, Cordon Bleu gibi ürünlerin üretiminde, özel galeta unu ile kaplandıktan sonra merkez sıcaklığı en az 72ºC’e ulaşıncaya kadar kızartma ve pişirme işlemi gerçekleştirilir. Lezita ürünlerinde kızartma yağı olarak doymamış yağ oranı yüksek olan ve trans yağı asidi içermeyen sıvı bitkisel yağ kullanılmaktadır. Pişirme sonrasında, ürünler IQF sistemleri ile, ürün çeşidine bağlı olarak 0-4ºC’ye soğutulur ya da merkezi -18 ºC olana kadar dondurulur. Soğutma ve dondurma işlemleri özel bir teknolojisi sayesinde hızlı bir şekilde yapılmakta, bu da Lezita ileri işlenmiş ürünlerinin raf ömürlerinin daha uzun olmasını sağlamaktadır. Hazırlanan ürünler daha sonra metal detektörlerden geçirilerek metal kontrol yapıldıktan sonra paketlenirler. Ayrıca özel terazi sistemleri ile el değmeden paketlenen Lezita ürünlerinin paketlemesinde, , modifiye atmosfer ve vakumlu paketleme sistemleri kullanılmaktadır.

Gıda Güvenliği Uygulamaları

  • Veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolleri yapılıp raporları hazırlanan piliçler fabrikaya gönderilebilirler.
  • Fabrika içerisinde herhangi bir bulaşma olmaması için kesim, parçalama, ileri işlem üretimi ve sevkiyat bölümleri birbirlerinden ayrılmıştır. Bu bölümlerde çalışanlar çalışma alanlarına ayrı yerlerden giriş yapmaları ve farklı renkte kıyafetler giymeleri yanında yemekhane ve soyunma odaları da ayrılmıştır.
  • Lezita, oldukça kapsamlı cihazlara sahip olan ve uluslar arası yeterlilik belgesine sahip bir laboratuara sahiptir. Üretilen ürünler parti bazında bu laboratuar tarafından yapılan mikrobiyolojik ve kimyasal analizler ile takip edilmektedir.
  • Dışarıdan alınan ve ileri işlem ürünlerinde kullanılan kırmızı etler veteriner hekimler tarafından hazırlanan sağlık raporları ile fabrikaya geldikten sonra veteriner ve gıda mühendisi arkadaşlarımız tarafından kontrol edilir.
  • Dışarıdan alınan tüm baharatlar ve ambalaj malzemeleri Türk Gıda Kodeksine uygun olarak ve belirlenen standartlara göre kontrol edildikten sonra fabrikaya girişine onay verilir.
  • Fabrikada bio güvenlik uygulamaları çerçevesinde girişlerde dışarıdan gelen tüm araçlar dezenfekte edilir.

Lezita Sofralık Yumurta Üretim Tesisi

1993 yılından itibaren Denizli’de faaliyete geçen ülkemizin en modern ve büyük kümeslerinde sofralık yumurta üretimi yapan, Lezita, bugün yıllık 300 milyon adet üretim ile sektörün 3 büyük yumurta üreticisinden birisidir. Bilgisayar kontrollü, tam otomatik kümeslerde ile üretilen yumurtalar el değmeden toplanmakta ve ağırlığına göre tasnif edilerek son kontrolleri yapılmakta ve otomatik olarak ambalajlanmaktadır.

iGOA
  • but-gonder

Lezita buraya girdiğiniz bilgilerin -yasal kovuşturmalar hariç- 3. partiler ile paylaşılmayacağını garanti eder. Bu bilgiler sadece e-posta adresinize Abalıoğlu Grup Şirketlerinin tanıtım e-postalarını ve süreli yayınlarını göndermek için kullanılacaktır.